Depeche Mode v Praze. Fanoušky neodradil ani déšť.

Depeche Mode v Praze. Fanoušky neodradil ani déšť.

Nedělní koncert v pražských Letňanech přilákalo asi 60 tisíc fanoušků Depeche Mode. I přes nepřízeň počasí si všichni koncert legendární kapely užili. Jak tedy vystoupení vypadalo a jaké největší hity zazněly?

Legendární kapela Depeche Mode stále oslovuje fanoušky napříč generacemi. Jen málokdo nezná hity jako Personal Jesus nebo Enjoy the Silence. Do pražských Letňan zamířili minulý víkend a rozhodně to není naposled, protože už příštím rokem v únoru vystoupí opět v Praze, tentokrát v O2 Areně.

Liják nikoho nezastavil

Poslední týden nepřálo počasí více venkovním akcím a ani neděle nebyla výjimkou. Před začátkem koncertu totiž začalo velmi silně pršet, a protože deštníky nejsou na koncertech povoleny, všichni byli obalení v pláštěnkách. První nepřízeň a šok ovšem po chvíli polevil a samotný koncert už byl bez další přeháňky.

Přečtěte si také: Propady letošních Colours of Ostrava. Aneb tohle se opravdu nepovedlo.

Silná projekce

Hned na začátek se zpěvák kapely omluvil za to, že je mírně nachlazený, možná i proto byl začátek koncertu poněkud pozvolný. Depeche Mode začali s pomalejšími skladbami a postupně se rozjížděli do těch svižnějších.

Kromě hudby si mohli fanoušci naplno užít také skvělou podívanou. Pódium totiž zdobily rozsáhlé projekce i skvělé pohyby všech členů kapely. Mrazivou a emočně silnou atmosféru ještě podtrhly obrazy zesnulého klávesisty kapely Andrew Fletchera, který nečekaně zemřel minulý rok.

Zpěvák a frontman kapely Gahan ale nebyl jediný, který se ujal mikrofonu. Na chvíli jej totiž vystřídal skladatel, klávesista a kytarista kapely Martin Gore, který ve zpěvu vyniká. Je až překvapivé, jaký má rozsah a barvu hlasu.