S čím letos zazáříte na plesech?

S čím letos zazáříte na plesech
S čím letos zazáříte na plesech

Teplým dnům už dávno odzvonilo. Zanedlouho přijdou vánoční svátky a hned pak přijde i plesová sezona, která je u nás všech velice oblíbená. Pokud i vy milujete plesovou sezonu, jistě si nenecháváte ujít ani jeden jediný ples, na kterém byste mohli zazářit. Jenže k takovému plesu musíte mít to správné oblečení. Moc dobře víte, že ples je většinou o tom, že komentujete outfit jiných lidí, ale nesmíme zapomínat na to, že i vy jste komentováni. Pojďme si říct, s čím letos na plesech stoprocentně zazáříte.

Jestli chodíte často nakupovat, jistě jste si všimli poutavých looků na figurínách ve výlohách obchodů. Klidně se jimi nechte inspirovat! V obchodech moc dobře vědí, co je „in“.

• kostým

Letos se na plesech nebudou upřednostňovat klasické šaty, jak je tomu zvykem. Letos ženy zazáří spíše v kostýmech. Kostýmů je dneska skutečně všude habaděj, jenom to chce je dobře umět zkombinovat. Například cigaretové kalhoty dolaďte ho lodičky na jehlách s tím, že pod sako buď nedáte vůbec nic, nebo pod něj dáte jenom nějaké krajkované body. Kabelku pak volte drobnou, pouze do rukou.

Samozřejmě můžete najít i takový kostým, který má široké nohavice. Nebojte se ho – je to taky skvělá volba, kterou skutečně zazáříte.

• dlouhé šaty

Pokud však sázíte na šaty, protože kostým nebo kalhoty nejsou pro vás dost elegantní, tak vsaďte jednoznačně na dlouhé šaty. Ty jsou nejvkusnější. Například takové krátké šaty, které jsou délkově jen pod zadek, se už vůbec nenosí. Sáhněte proto raději po dlouhých šatech, v nichž skutečně budete dosti elegantní.

Nejlépe uděláte, když to budou dlouhé šaty, které mají výkroj na zádech s tím, že jsou trošku krajkové. S těmi skutečně okouzlíte nejvíce.

U dlouhých šatů ale pamatujte na to, že je třeba mít podpatky. Dlouhé šaty mají tendenci zkracovat a bez podpatků bohužel nedosáhnete tak hezkého dojmu. Hlavně pokud máte rozparek a nohy vám jdou chvílemi vidět, je podpatek nutností.