Kdo je „bohatý člověk“?

Kdo je bohatý člověk
Kdo je bohatý člověk

V dnešní době bychom bez peněz nepřežili ani týden. Je tedy skutečně nutné mít zaměstnání, které nám bude přinášet pravidelné příjmy. V současné době, kdy je o zaměstnance nouze, není problém najít si slušnou práci, která by nás uživila. Samozřejmě vždy hledáme práci, v níž nám zaplatí nejvíce, protože přece jenom čím víc, tím líp. Otázkou však je, kolik musíme vydělávat, abychom se zařadili do vyšší třídy?

Velikost našeho příjmu je v dnešní době bohužel velice důležitá, protože právě příjem nám rozhodne o tom, jestli nám bude nebo nebude udělena hypotéka. Samozřejmě s vyšším příjmem se taky mnohem lépe žije, to se musí nechat. Pojďme si tedy říct, jak vysoký příjem je třeba mít, abychom se zařadili „k těm bohatým“.

Bohatým je člověk, kdo…

Pro Čechy dle aktuálních průzkumů a zjištění, je člověk, kdo má čistý příjem přes padesát tisíc korun. Právě tento fakt vyplývá konkrétně z průzkumu, který nedávno provedlo agentura GfK, a to pro společnost Sazka.

Pro Čechy hranice jakéhosi bohatství startuje na padesáti tisících korunách. Samozřejmě řada z nás vidí bohatství v pevném zdraví, v rodině, ve svobodě, ve svobodném rozhodování či v možnosti nepracovat, ale pokud bychom se měli zaměřit na otázku příjmu, je to padesát tisíc korun, které nás řadí do té vyšší třídy.

Převážně pánové chtějí být bohatí

Velké příjmy lákají především muže, a to konkrétně 71 procent. Samozřejmě i ženy mají zájem zbohatnout, ale tento zájem není tak velký jako u mužů. Největší zájem zbohatnout mají ti, kterým je do třiceti let. Bohužel příjmy vyšší jak padesát tisíc korun obvykle dostanou až ti, kteří mají zkušenosti a jsou ve firmě déle, což jsou lidé, kterým je od padesáti let a výše.

Za poslední rok se však až třetina Čechů cítí bohatší, protože ekonomice se daří a mzdy rostou. Je tedy dost možné, že zase o něco bohatší se budeme cítit i příští rok.