Levné cestování v několika bodech

Levné cestování v několika bodech

Cestování a dovolené rozhodně nejsou jen pro vyvolené a může si je při správném postupu dovolit opravdu každý. Nemusíte přitom podstoupit velký diskomfort, stačí pouze dobře hledat, přemýšlet a plánovat. Ukážeme vám dnes, jak je levné cestování vlastně jednoduché.

Přemýšlejte dopředu

Nejlepší letenky i ubytování vždy seženete delší dobu před plánovanou dovolenou. Pokud tedy plánujete výlet v červenci, ideální je se poohlížet po letenkách už v lednu či únoru. Cenový rozdíl rozhodně není zanedbatelný, protože ušetříte za letenky i v řádu tisíců. Pokud jste naopak spíše spontánní typy, vyplatí se také last minute koupě.

Přečtěte si také: NEJLEPŠÍ OPALOVACÍ KRÉMY TOHOTO LÉTA

Jeďte kamkoliv

Chcete opravdu ušetřit? Pak si vyberte dovolenou podle toho, co je aktuálně na trhu nejlevnější. Každý rok se akční nabídky mění a je trendy jiná destinace, proto se vyplatí nemít žádná očekávání a prostě pořídit to, co je zrovna nejlepší. Nejen, že ušetříte, ale také se dostanete na místa, která by vás normálně možná nenapadla navštívit.

Ušetřete na jídle

Největší výdaje padnou většinou na stravování. Je samozřejmě důležité poznávat barvy a chutě místní kuchyně, na druhou stranu i zde se dá velmi ušetřit. Jezte vyváženě na půl venku, v restauracích a poté si nakupte místní potraviny a udělejte si piknik nebo si sami něco uvařte. Ušetříte tímto způsobem minimálně polovinu nákladů a i přes to budete mít zážitek z místního jídla.

Cestujte nalehko

Dalším bodem, kde velmi ušetříte, jsou zavazadla. Pokud jedete na kratší výlet, rozhodně se vyplatí cestování pouze s neodbaveným zavazadlem, které si vezmete s sebou na palubu. Nejen, že máte jistotu, že vám kufr neztratí, ale také ušetříte finance, které u nízkonákladových společností vydáváte na odbavená zavazadla. Po prvním takovém cestování zjistíte, že ve výsledku stejně nic nepotřebujete.

Platby kartou

Vždy si dopředu zjistěte kurz, ve kterém vám vaše banka strhává peníze v cizí měně. Pokud vlastníte více účtů u různých bank, snadno zjistíte, kde je kurz výhodnější, případně si můžete peníze předem rozměnit. Pokud dlouho dopředu víte, kdy pojedete na dovolenou, je dobré sledovat sílu české koruny. V případě, že je koruna silná, je dobré rozměnit eura dopředu. Uvidíte, že i na takové maličkosti dost ušetříte.