Na Martínka jsme společnými silami vybrali 106 milionů!

sbírka na martínka

Příběh dvouletého Martínka obletěl na sociálních sítích celé Česko, a jen málokoho se jeho příběh nedotknul. Malý Martínek trpí vzácnou chorobou zvanou AADC, jejíž léčba u nás není hrazená pojišťovnou. Celková částka za léčbu přitom činí 100 milionů korun! Naštěstí se lidé po celém Česku umí semknout a jen za pár dní vybrali neuvěřitelných 106 milionů korun ve sbírce na Martínka!

Instagram zaplavila sbírka na Martínka

Když se poprvé v DVTV objevil rozhovor s tatínkem malého Martínka, sbírka dosahovala kolem 750 tisíc korun. Pak ovšem přidala ruku k dílu Nikol Štíbrová, která na svém Instagramu začalo mobilizovat a sdílet sbírku. Okamžitě se k ní přidaly i další známé osobnosti, které každý den „prudily“ a sdílely. Ač se 100 milionů zdálo jako nedosažitelná meta, Česko opět překvapilo a vybralo dokonce a několik milionů navíc.

Vzácné onemocnění

Dvouletý Martínek trpí onemocněním AADC, který má na světě pouze 120 lidí. Syndrom způsobuje nedostatečná produkce enzymu AADC, který má vliv na fungování a přenos neurotransmiterů. Pacienti se poté potýkají s neurologickými obtížemi, které jim znesnadňují život. Na tuto chorobu existuje lék, který pomocí genové terapie dokáže ulehčit život pacientů. Kde je tedy háček? Léčba stojí 100 milionů a české pojišťovny ji nehradí. Cena za život dítěte, kterou jsme ale společnými silami dokázali zaplatit.

Přečtěte si také: Jak řešíte životní prostředí na pracovišti?

220 tisíc dárců!

Přes 220 tisíc dárců se od 22. srpna skládalo na život pro Martínka a dnes v brzkých ranních hodinách dosáhli cíle! Aktuálně stále ve sbírce přibývají peníze a nejspíš to tak ještě nějakou dobu bude, neboť se teprve přičtou platby z QR kódů.

Češi zázraky zkrátka umí. My přejeme Martínkovi brzké uzdravení a celé rodině jen to nejlepší!