Srážka dvou tramvají omezila dopravu. Řidička byla uvedena do umělého spánku

srážka dvou tramvají omezila dopravu v Praze

Dnes ráno došlo po půl šesté ráno k nehodě dvou tramvají mezi Braníkem a Libuší. Tramvaje do sebe čelně narazily, což se neobešlo bez zranění. Řidičku jedné z tramvají museli hasiči vyprošťovat a následně uvést do umělého spánku. Srážka také omezila dopravu.

V tramvajích bylo pouze 10 osob

Dopravní nehoda, ke které došlo dnes o půl šesté ráno, značně zkomplikovala a přerušila provoz mezi Braníkem a Libuší. Při nehodě došlo k čelnímu střetu dvou tramvají, při němž zůstala v jedné z nich zaklíněná řidička. V tramvajích v tu chvíli cestovalo celkem deset osob.

Řidička v umělém spánku

„K nehodě okamžitě vyrazily dvě posádky RZP, IP a lékař. V naší péči je řidička, která byla zaklíněná, uvedli jsme ji do umělého spánku a nyní probíhá zajišťování dýchacích cest. Další zraněná osoba je cestující s úrazem zad, při vědomí,“ informovali pražští záchranáři na Twitteru.

Provoz už je obnoven

Nehoda samozřejmě omezila také provoz pražské MHD, a to na linkách 3, 17, 21 a 27, které zkrátily svou trasu do obratiště Nádraží Braník v úseku Nádraží Braník – Sídliště Libuš. Zpět byla zavedena náhradní autobusová doprava linkou X17. Tím, že se nehoda stala brzy ráno, značně zkomplikovala příjezd některých cestujících do práce. Provoz byl ale urychleně obnoven už v devět hodin.