Struny podzimu opět v Praze! Nesmíte chybět

Struny podzimu opět v Praze
Struny podzimu opět v Praze

V Praze se toho neustále mnoho děje. Nejoblíbenější jsou výstavy nebo jiné kulturní programy, do nichž spadají taky festivaly. Pokud jste si mysleli, že festivaly jsou záležitosti jenom léta, tak jste se spletli, protože festivaly jsou oblíbenou událostí i podzimu. Například nyní se v Praze koná celá řada festivalů, mezi něž se řadí například i oblíbené Struny podzimu.

Festivaly se v Praze konají opravdu nonstop. Nemusí se jednat jenom o hudební festivaly, ale taky jsou velice oblíbené festivaly plné divadelních her. Struny podzimu jsou však tím klasickým festivalem, který v sobě nese hromadu koncert napříč všemi zajímavými žánry.

Kdy se letos festival koná?

Struny podzimu nebyly bohužel vloni k mání, nemohli jste je vloni navštívit, ale po roční pauze jsou naprosto připraveni vás ohromit, a to každý den, co na festival zavítáte. Letos se Struny podzimu konají od 20. října (tedy jsou už v plném proudu) a končí 9. listopadu.

Co nás letos čeká?

Po oddychovém čase v podobě roční pauzy nás čeká desítka unikátních hudebních koncertů. Kromě toho nás čeká samozřejmě i skvělý doprovodný program, který opět bude stát jistě za to. Co se týče hudebních koncertů, vybírat si budete moct skrze všechny žánry. Na své si přijdou milovníci klasické hudby, ale taky country, hiphopu nebo dokonce i milovníci lidového folklóru.

Proč byla roční pauza?

Možná vás zajímá, proč jsme vloni o Strunách podzimu neslyšeli. Je to z toho důvodu, že se měnil prezident tohoto festivalu, tudíž festival nyní získá naprosto jiný směr.

Letošní ročník byl zahájen fantastickou skupinou The Gloaming, která vystoupila ve Foru Karlín. Návštěvníci si tak mohli užít tradiční irskou hudbu, která byla trochu okořeněná jazzem a taky moderní klasikou.

Pokud letos zvažujete, jestli půjdete či nikoliv, rozhodně byste měli jít, protože vás čeká unikátní množství nevšedních zahraničních interpretů.