Vše o letošním Prague Fashion Week

Vše o letošním Prague Fashion Week

Od 1. do 7. září probíhal v Praze tradiční Mercedes-Benz Prague Fashion Week, tentokrát v prostorách Holešovické elektrárny, ale i na dalších lokacích. Jak tento ročník probíhal, kteří designéři zde představili své kousky a kdo měl největší úspěch?

Podzim je ve světě módy obdobím přehlídek a Fashion Weeků. Hned na počátku září odstartoval známý Mercedes-Benz Prague Fashion Week, který jako vždy představil nové kolekce návrhářů s trendy na jaro/léto 2024.

Nejen móda, ale i kus historie

Hlavním místem, kde probíhaly největší přehlídky, byly tentokrát Holešovické elektrárny. Fashion week se v posledních letech přesunuje do industriálních prostor, kde vyniknou jedinečné modely. Cílem jsou tedy nejen výlety za módou, ale i kusem historie.

Tradiční i noví návrháři

Hned 1. září odstartovala celý fashion týden show Jakuba Polanky. Během týdne módy diváci sledovali také přehlídky Tobiase Schuberta, Vandy Jandy a Tomáše Němce.

Přečtěte si také: Letná jako nejpřitažlivější čtvrť v Praze

Kromě známých jmen se stává fashion week také platformou a příležitostí pro mladé návrháře. Mezi letošní objevy patří letošní vítěz soutěže Van Graad Junior Talent Jan Smejkal po boku Dominiky Kozákově. Tradičně zde ale představí své kousky také studenti z Ateliéru módní tvorby – UMPRUM a Technické univerzity v Liberci.